Laser 4.7 World Championships/European Championships, Fraglia Vela Riva del Garda
17.-24.7.2004

Miikka osallistui Suomen joukkueessa Garda-järvelllä Italiassa pidettyihin laser 4.7-luokan MM/EM-kisoihin. Kisoihin osallistui Calle Lindforsin (oikealla kuvassa odottamassa rantaan tulossa olevia purjehtijoita) johdolla ja Minna Aallon valmennuksessa joukkue (vasemmanpuoleisessa kuvassa alkaen vasemmalta) Mattias Lindfors BS:ltä, Pierre Angelo Collura EPS:iltä, valmennuksessa mukana ollut Pierren valmentajana Torbolessa toimiva Marcello Saguier, Frederik Lundström TP:ltä, Minna sekä Miikka.

Matkan järjestelyissä etukäteen suuren vaivan oli nähnyt ja kisojen aikana arvokkaana tukena toimi Pierren isä Pietro Collura, ohesessa kuvattuna kisojen avajaisissa Rivan seuralla.

Frederik oli ollut Gardalla jo etukäteen harjoittelemassa Pierren kanssa Marcellon ohjauksessa, ja oli saanut paljon hyvää kokemusta olosuhteista - ja paljon vesitunteja. Minna tuli Gardalle suoraan ISAF:in juniori-MM-kisoista Puolasta. Muu joukko lähti Suomesta Miikan rippileirin jälkeen, ajoi Ruotsin ja Saksan kautta tuoden viimeiset kaksi jollaa ja yhden kumiveneen. Joukkue piti yhden kokonaisen harjoituspäivän ennen kisaa, ja harjoitteli lisäksi mittausten jälkeen puolikkaan päivän.

Kilpailupäivät alkoivat viimeistä finaalipäivää lukuunottamatta niin, että vesille lähdettiin puolen päivän jälkeen, Ora-tuulen virittyä. Joinakin päivinä tuuli ei ollut vielä ehtinyt siinä vaiheessa Rivan rantaan, jolloin alkumatka edettiin hinauksessa.

Karsintasarjaa purjehdittiin maanantaista torstaihin, yhteensä kahdeksan lähtöä. Karsintasarja ajettiin neljässä 70 purjehtijan fleetissä, jotka määrättiin kutakin päivää varten erikseen. Karsintasarjan perusteella purjehtijat jaettiin neljään finaalifleetiin. Finaalipurjehduksille oli varattu kaksi päivää, mutta perjantain ensin puuttuneen tuulen ja sitten vuorille tulleen ukkosen ja voimakkaan Ponale-tuulen takia perjantaina ei saatu ajettua yhtään kisastarttia. Kisapäivien jälkeen Marcello veti pojille lenkin ja perusteelliset venyttelyt. Lauantaina vesille lähdettiin aamulla ja kaksi finaalistarttia purjehdittiin välillä yli 10 m/s Peler-tuulessa ja ukkossäässä.

Suomalaisista Pierre otti yhteensä kolme lähtövoittoa ja Mattias yhden 2-sijan. Pierre oli kokonaiskisan 6. ja Mattias 55. sijalla. Miikka ja Frederik purjehtivat itsensä pronssifleetiin, ja heidän sijoituksena kokonaiskisassa olivat 148 ja 151.

Kilpailu oli hieno kokemus purjehtijoille myös siinä, että se tarjosi mahdollisuuden tutustua muiden maiden kilpailijoihin niin maissa kuin vesilläkin. Pierre oli hyvänä tukena, koska tunsi aiemmilta kisamatkoiltaan paljon muita purjehtijoita. Oheisessa kuvassa Miikka starttien välillä vaihtamassa kokemuksia Etelä-Afrikan kovan joukkueen jäsenten kanssa. Uusia ystäviä kertyi, kielitaito sai harjaannusta - ja samalla nähtiin että samanlaisia kavereita hekin ovat.

Koko kisamatka oli hieno kokemus, joukkueen yhteispeli sujui hienosti ja huolto saatiin pelaamaan. Illalla huolto-osastolla oli jopa välillä hetki aikaa levähtää päivän pyörityksestä viinilasin ääressä Rivassa (oheisessa kuvassa Calle kameran takana).

Tulokset

Kuvia:

Noin 5 megatavun videonpätkä purjehduksesta Ponale-ukkosrintaman reunalla.

Martti


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 3.10.2004