Laser EuroCup Hoorn 19.-22.5.2005

Kausi jatkui EuroCup-sarjan regatalla Hoornissa Hollannissa IJsselmeerin rannalla, vain parinkymmenen kilometrin päässä optileiristään tutuksi tulleesta Enkhuizenista ja kuulusta regattakeskuksesta Medenblikistä. Miikan kanssa MA Sailing Teamin purjehtijoista mukana olivat myös Tuula Tenkanen, Mattias Lindfors ja Pierre Collura Minna Aallon toimiessa valmentajana ja Calle Lindforsin ja Martin tukijoukkoina. Mukana oli vierailevana tähtenä myös lahjakas virolaispurjehtija Kaarel Kruusmägi.

Kisassa saatiin purjehtittua suunnitellut kahdeksan lähtöä, kaksi kunakin päivänä. Miikan ensimmäinen kisapäivä alkoi hyvin 4. sijalla, ja toisenkin startin 7. sija oli hyvä. Perjantai kevyessä tuulessa sujui huonosti purjehtijan päätettyä ettei kevyemmässä tuulessa voi purjehtia (tuulta tuli jonkin aikaa starttien välisellä tauolla), liekö edellisen viikonlopun "herkuttelu" Cottonfield Cupin tuulisena sunnuntaina jättänyt vauhdin hurma -vaihteen päälle. Miikka jaksoi kuitenkin keskittyä kisaan lauantaina ja parempituulisena sunnuntaina ja päätyi lopputuloksissa 6. sijalle. Tiimillä meni hienosti muutenkin: Tuula oli 5. ja paras tyttö, Tuula oli samalla ensimmäinen naispuolinen suomalaispurjehtija laserin EuroCup-sarjassa! Pierre oli radial-luokan 3. ja voitti alle 17-vuotiaiden sarjan Mattiaksen ollessa 21. sijalla.

Kisat olivat erittäin hyvin järjestetyt. Lautakunta toimi kokeneen täsmällisesti, järjestelyt niin vesillä kuin rannassakin pelasivat. Purjehtijat saivat rantaan tultuaan pastaa tai muuta syötävää, aikataulut ja tulosten valmiiksisaaminen pelasivat esimerkillisesti. Alkukesäinen Hoorn oli muutenkin viehättävä vanhoine kapeine katuineen ja vuosisatoja vanhoine rakennuksineen. Nuorten suomalaispurjehtijoiden oli juhlavaa olla aivan lajin huippujen mukana - lauantain tsemppihengessään Miikka oli ensimmäisenä vesille jättäen muina päivinä ennen muita olosuhteisiin tuntumaa ottamaan ehtineen Robert Scheidtin toiseksi.

Hoornissa näkyi jälleen kevään ensimmäisiä EuroCup-kisoja vielä selvemmin radial-luokan tuleminen naisten olympialuokaksi. Taso on entisestään koventunut ja kaikkien lähtöjen kärkikahinoissa näkyi tyttöpurjehtijoita, luokan toiseksi tuli ranskalainen Sophie de Turckheim ja kärkikymmeniköstä puolet oli tyttöjä. Myös 4.7-luokassa oli Tuulalla vastusta. Tavoitteellisia purjehtijoita keräävä luokka tarjoaa mahtavat kehittymismahdollisuudet!

Tulokset:

Martti


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 23.5.2005