Laser EuroCup Hvar 28.-31.12.2005

Kauden 2005 viimeinen EuroCup-kisa oli Hvarissa Kroatiassa 28.-31.12.2005. Kilpailuihin osallistui Suomesta viiden laser-purjehtijan joukkue ma sailing teamista: Tuula ja Heidi Tenkanen, Marika Fallenius sekä Salla ja Miikka. Samaan aikaan Hvarissa olleeseen optimistijollakisaan osallistui Henri Fallenius.

Olosuhteet olivat parhaimmillaan viileän suomalaisen kesäpäivän, kylmimmillään Suomen toukokuun tasoa. Ensimmäisenä kisapäivänä keskiviikkona odotettiin ensin tuulta melkein kolme tuntia, kunnes sitä tuli lähes liian kanssa, reilut 15 m/s. Kovatuulisessa startissa Miikka purjehti hyvin viidenneksi. Outer loop -radan ulkoluupin alapoiju oli ajelehtinut tuulessa lähes rantaan, ja sitä kiertäessään Salla kaatui ja skuutin irrottua sai kamppailla saadakseen veneen pois kalliorannasta. Rannan lähellä oli todella hankalaa aallokkoa sivusta tulevan vanhan mainingin, tuulen nostamien aaltojen ja niiden kohtisuorasta kalliorannasta heijastamien vasta-aaltojen ristiaallokossa.

Toisena päivänä ajettiin kaksi starttia n. 5 m/s tuulessa. Kolmantena kisapäivänä kyllä tuuli (6-8 m/s) mutta tuuli kääntyi koko ajan niin, että lopulta ei saatu ajettua yhtään starttia.

Viimeisenä kisapäivänä uudenvuoden aattona purjehdittiin kolme starttia, kaksi ensimmäistä 7-8 m/s tuulessa ja viimeinen hieman kevyemmässä tuulessa.

Koko kisassa Miikka oli 7. sijalla. Salla oli kokonaiskilpailun 31. ollen samalla 10. alle 15-vuotiaiden sarjassa ja 7. tytöistä. Tulokset täältä. Kuvia kisoista ja Hvarista alla.

Martti

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 9.1.2006