Tiikkikannen uusiminen

s/y Tuulivein tiikkikansi oli yksi veneen läpikäynnissä ja tarkastuksessa listatuista jossakin vaiheessa korjausta vaativista kohteista. Kantta oli eri vaiheissa hiottu "hieman liian monta kertaa" - sen seurauksena ruuvien kantoja oli siellä täällä näkyvissä tai vain hätäpaikkauksella piilotettuna ja saumanauhoja oli useammasta kohdasta irti. Nauhat olivat hyvin ohuita, joten niitä tuntui irtoavan pikku hiljaa enemmän. Istumalaatikon verhoilu oli tehty tiikkiviilutetusta vanerista, ja viilu oli useammastakin kohdasta hiottu pois. Vaikka vettä ei mitä ilmeisimmin ollut päässyt läpi, alkoi Pohjolan olosuhteissa olla ajan kysymys milloin ensimmäiset vedet jäätyisivät, repisivät lisätilaa ja kutsuisivat taas lisää vettä rakenteisiin.

Hyvän merikarhututun suositusten perusteella löytyi Veneenrakennus Ari Savolainen, jonka kanssa asiat loksahtelivat nopeasti paikoilleen. Niin Tuulivei matkasi elokuun ensimmäisellä viikolla Teijoon päästäkseen ammattimiehen käsittelyyn.

Kesän helteisimpien päivien aikana Ari purki vanhan tiikkikannen pois. Tiikin alla rakenteet olivat vielä onneksi kunnossa, vesi ja jää eivät vielä olleet päässeet tekemään tuhojaan. Kuten alla olevista kuvista näkyy, lähti vanha tiikki kovalla työllä ja pieninä paloina pois.

Seuraavassa muutama Arin ottama kuva kokonaan putsatusta kannesta ennen hiomista ja viimeistelypuhdistusta:

Tämän jälkeen kansi tasoitettiin ja hiottiin, minkä jälkeen Ari pääsi sovittamaan uusia tiikkirimoja paikalleen ja muotoilemaan eri reunakappaleita:

Lopuksi ruuvien kantoihin tuli tapit ja saumat käsiteltiin:

Hallista ulos otetun veneen kansi näytti tosi hienolta:
Kansiremontti onnistui todella hienosti. Ari Savolainen teki työn todella huolellisesti ja niin visuaalinen suunnittelu (saumojen kohdistus, reunakappaleiden muotoilu jne.) kuin työn jälki oli huippuluokkaa - kiitos Ari!

Martti


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 4.8.2013