Tuulivei Sailing Teamin laser-kausi 2005

Miikan laser-kausi alkoi pääsiäisenä kahdella Laser EuroCup -regatalla 4.7-luokassa ensin Luganossa Sveitsissä ja sitten Andorassa Italiassa. Luganossa Miikka oli kevyissä ja oikukkaissa tuulissa 8. 34 purjehtijasta (tulokset täältä) ja Andorassa 58. 105 purjehtijasta (tulokset täältä) ja juttu kisamatkasta täältä.

Cottofield Cupissa NJK:lla Miikka purjehti hienosti laser 4.7 -luokan kakkoseksi. Sunnuntain kovassa tuulessa Miikka voitti päivän ainoan radial- ja 4.7 -startin! Tulokset täällä (PDF).

19.-22.5. Miikka osallistui EuroCup-regattaan Hoornissa Hollannissa purjehtien hienosti 4.7-luokassa 6. sijalle. Juttu kisamatkasta löytyy täältä ja kisan tulokset täältä.

Toukokuussa Tuulivei Sailing Teamin laser-fleetti vahvistui Sallan siirryttyä optarista laser 4.7-purjehtijaksi. Salla sai hyvän alun luokkaan tutustumiseen laser-liiton leirillä toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kesäkuussa perhe muutti Saksaan, jossa harjoitustukikohtana on Mühlenberger Segel Club Hampurissa.

Heinäkuun alussa tiimi osallistui Laser EuroCup-kisaan St.Gilgenissä Itävallassa. Enimmäkseen sateisissa ja vähätuulisissa olosuhteissa Miikka purjehti 9. sijalle ja Salla 15. sijalle, ollen hienosti alle 15-vuotiaiden sarjassa 2. ja tyttöjen sarjassa 3., mainio tulikaste uuteen luokkaan! Juttu kisoista löytyy täältä ja tulokset 4.7-luokasta täältä.

Kauden pääkisa oli Laser 4.7 EM-kisa Izolassa Sloveniassa 15.-22.7.2005. Kisoihin osallistui viiden purjehtijan tiimi Suomesta ma sailing teamin valmennusryhmästä. Pitkässä ja lämmön sekä oikukkaiden tuulien takia hermoja vaativassa kisassa tuli hienoa suomalaismenestystä Heidi Tenkasen voitettua tytöissä alle 15-vuotiaiden sarjan ja Tuula Tenkasen tultua tyttöjen kokonaiskilpailussa 6. sijalle. Miikka purjehti itsensä pojissa kultafleettiin ja sijoittui 33. sijalle, ja Salla oli tytöissä 7. alle 15-vuotiaista ja kokonaiskilpailun 38. sijalla. Izola ja Slovenian lyhyt Adrianmeren rannikko osoittautui kauniiksi ja miellyttäväksi kohteeksi myös huoltojoukkojen kannalta. Kisan tulokset löytyvät täältä ja juttu kisamatkasta täältä.

Laser 4.7 -luokkamestaruuskisat purjehdittiin Turussa TPS:llä 20.-21.8.2005. Molempina päivinä purjehdittiin kolme lähtöä. Lauantain kevyemmissä tuulissa Salla piti yllä hyvää vauhtia ja purjehti yhden 4. sijan ja yhden 6. sijan. Sunnuntaina tuuli reippaammin, enimmillään reilua 8 m/s, ja Miikka pääsi käyttämään kroppaansa purjehtien päivän toisessa startissa 2. sijalle ja voittaen viimeisen startin. Kokonaistuloksissa Miikka oli 4. ja Salla 11. ollen samalla 3. "nuorten sarjassa". Tulokset löytyvät täältä.

27.-28.8. Miikka osallistui Suomen laser radial SM-kishoin HSK:lla, tuloksena hieno 7. sija. Tulokset täällä.

3.-4.9. Miikka osallistui Berliinin alueen laser radial-juniorimestaruuskisoihin, Wannseepokal-kisoihin Seglervereinigung 1903 Berlin -seuralla. Ensimmäisenä kisapäivänä lauantaina tuulta oli 5-6 m/s, puuskaisena ja shiftaavana pienellä järvellä. Kaksi ensimmäistä starttia menivät hyvin (11. ja 8. sija). Sunnuntaina ei tuullut, joten ohjelman mukaista neljättä starttia ei saatu ajettua. Miikka sijoittui 15. sijalle. Kisan voittaja oli hopeafleetin 22. Splitin EM:issä, kisan kakkonen EM:ien 10. ja kisan nelonen 37., ja Miikan yhdellä sijalla ja seitsemällä pisteellä voittanut Jan Weischede EM:ien hopeafleetin 13. sijalla. Miikka ja MSC:ltä mukana ollut Felix Quast majoittuivat Berliinissä Janin luona, Miikka oli tutustunut Janiin heinäkuussa St. Gilgenin EuroCup-kisassa. Berliinin kisojen tulokset PDF-muodossa täällä.

9.-15.10. Salla ja Miikka olivat MSC:n leirillä Warnemündessä Itämeren rannalla. Sää suosi leiriä, aurinkoa riitti, kolme tuulista ja pari vähemmän tuulista päivää sekä Itämeren aallot tarjosivat hyvät edellytykset tehokkaaseen harjoitteluun. Alla kuvissa purjehduskeskuksen näkymiä sekä viimeisen päivän rantaantulo ja loppupalaveri. Palaverikuvassa kolmas vasemmalta leirillä valmentanut Grit Müller.

Kauden viimeinen koitos oli Kroatian EuroCup-kisa 28.-31.12.2005 Hvarissa. Melkoisen viileissä ja tuulisissa olosuhteissa purjehditussa kisassa Miikka oli 7. ja Salla 31. ollen samalla 10. alle 15-vuotiaiden sarjassa ja 7. tytöistä. Tulokset täältä. Kuvia kisoista ja Hvarista täällä.

Kauden EuroCup-sarjassa Salla oli tyttöjen 4.7-luokassa 7. sijalla ja Miikka poikien 4.7-luokassa 10. sijalla.

Martti

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 9.1.2006