Tuulivei Sailing Teamin laser-kausi 2006

Sallan ja Miikan kausi alkoi MA Sailing Teamin leirillä Murciassa 18.-25.2.2006. Mukana olivat Minna Aallon, Thomas Hacklinin ja Henri Brykin valmennettavina mm. Marika Falleinus, Heidi ja Tuula Tenkanen (Sallan kanssa urheiluopiston palkintopallilla) sekä Mattias Lindfors.

Miikka oli vesillä myös viikon 10 Hampurin seuramme Mühlenberger Segel Clubin leirillä Garda-järvellä Italiassa. Matka Gardalle oli haasteellinen, Baijeriin osunut "lumikaaos" ruuhkautti tehokkaasti moottoritiet ja kolmella jollalla ja kumiveneellä lastattu auto sai tehdä töitä lumessa eteenpäin pääsemiseksi. Gardan viikolle riitti kohtuullisia tuulia mutta myös pari kevyttuulista päivää, jolloin kuitenkin myös päästiin purjehtimaan. Alla kuvia menomatkalta Gardalle - Hampurista matkaan kului suunnitellun 13-15 tunnin sijaan 23 tuntia (matkalla Müncheniin, auto aamulla Münchenissä, moottoritie kohti Itävaltaa):

Kauden ensimmäinen kilpailu oli EuroCup-regatta Diano Marinassa Italiassa 6.-9.4.2006. Kilpailussa olivat Suomesta MA Sailing Teamin purjehtijat Tuula ja Heidi Tenkanen Miikan ja Sallan lisäksi Minna Aallon valmennuksessa, sekä Pierre Angelo Collura oman valmentajansa Alp Alpagutin kanssa. Kilpailu käytiin melkoisen kevyissä tuulissa, ensimmäisenä ja viimeisenä kisapäivänä ei startteja saatu ajettua ollenkaan. Toinen kisapäivä meni lähes koko joukkueella "kisatuntumaa hakiessa", mutta sen jälkeen otetta löytyi ja lopputulokset olivat talvikauden jälkeen mukavat: Salla oli 4.7-luokassa 49. 100 purjehtijasta purjehtien kerran 3. sijalle (luokka oli jaettu kahteen fleetiin), ja Miikka radialeissa 42. 124 purjehtijasta. Tulokset löytyvät täältä. Alla kuvia Diano Marinasta:


Italiasta purjehtijat siirtyivät Ranskaan Atlantin rannikolla olevaan Carnaciin, jossa tiimi ensin harjoitteli muutaman päivä ja sitten osallistui EuroCup-kisaan14.-17.4.2006. Kisa purjehdittiin osin kevyissä mutta parin päivän osalta melkoisen kovassa tuulessa. Salla purjehti hienosti 8. sijalle 4.7-fleetissä yltäen kahdesti 10 parhaan joukkoon. Miikka sai ensimmäisen päivän ainoasta startista diskauksen maaliin tulossa sattuneen styyra-paara -tilanteen takia, ja toisena päivänä hänellä oli ongelmia fleetien kanssa, minkä seurauksena kolme ensimmäistä purjehdusta hylättiin (niissäkin hän oli ollut 15 joukossa). Loput purjehdukset menivät tasaisesti, mikä riitti sijaan 88 - jos alkupäivien purjehduksista olisi tullut "sijoitusten mukaiset" pistemäärät olisi hän hyvinkin yltänyt 20 joukkoon lopputuloksissa (jos ja jos...). Tulokset

Vappuviikonloppuna Salla ja Miikka olivat MA Sailing Teamin leirillä Warnemündessä.

13.-14.5. purjehtijat osallistuivat Hampurin Alster-järvellä Hamburger Jugendsegler Treffen -kisaan, jonka järjesti Hamburger Segel Club. Lauantain olosuhteet olivat haastavaa järvipurjehdusta: usean kymmenen asteen shiftejä, isoja tuulen voimakkuuseroja puuskakohdissa ja niiden ulkopuolella. Miikka purjehti kakkoseksi ja Salla oli viides. Tulokset täällä. Kuvia Sallasta ja Miikasta purjehtimassa Alsterilla ja HSC:n satamasta alla:

Eurocup-regatta Hoornissa Hollannissa 19.-21.5. kärsi osin kovasta tuulesta. Perjantaina ja lauantaina tuulta oli 10-15 m/s, jolloin varsinkin matalan vesialueen takia lasereita ei lähetetty ulos. Syykin konkretisoitui suomalaistiimille, joka perjantaina kävi harjoittelemassa: laserin kaaduttua masto oli nopeasti pohjassa ja aallokossa nopeasti poikki, tuloksena kahden ylämaston ja yhden purjeen hajoaminen. Sunnuntaina purjehdittiin kolme starttia, joten kisa saatiin aikaan. Tulokset täältä. Oheisten linkkien takana järjestäjien sivuilta saatuja ainakin pääosin Dirk Epken ottamia kuvia perjantain purjehduksesta, Sallasta ja Miikasta. Kuvia tohinasta ESF:n kärryn ympärillä ja sunnuntain palkintojenjaosta:

Laser radial EM-kisoissa Riccionessa Italiassa 9.-16.6. Miikka purjehti hienosti gold fleetiin ja 55. sijalle 152 purjehtijan joukossa Youth Male -sarjassa. Tulokset täällä. Linkki kansainvälisen laser-liiton sivuille, katso myös tapahtuman nettisivut ja Italian laserliiton sivut

Miikka osallistui 1.-4.7. radialilla Warnemünder Woche -regattaan, joka oli myös EuroCup-osakilpailu. Erittäin lämpimissä olosuhteissa ja melko haastavissa tuuliolosuhteissa sijoitus oli 104. 153 purjehtijasta. Tulokset (PDF-muodossa) täällä.

Salla osallistui 30.6.-7.7. Hourtinissa Ranskassa pidettyihin laser 4.7 EM/MM-kisoihin. Seuran kisasivut täällä. Pitkässä kisassa Salla purjehti hienosti 37. sijalle 88 tytön fleetissä ja alle 15-vuotiaiden sarjassa tosi hyvin 6. sijalle. Kisan tulokset tyttöjen osalta täällä ja tyttöjen alle 15-vuotiaiden sarjassa täällä (PDF). Koko tiimi purjehti hienosti: Tuula Tenkanen oli kokonaistulokseissa 5., Heidi Tenkanen nuorten sarjan 3. ja Annina Takala nuorten sarja 7. sijalla. Onnittelut koko tiimille!

15.-16.7. Miikka ja Salla osallistuivat ESF:llä Valkyria Cupiin. Salla oli radial-luokan 2. sijalla ja voitti hienosti viimeisen startin sunnuntaina.

18.-23.7. purjehtijat osallistuivat Juniori-PM -kisoihin Turussa. Miikka voitti laser radial -luokan PM-mestaruuden ja Salla oli 7. ja tytöistä toisella sijalla. Tulokset täällä. Alla kuvia kisojen viimeisestä päivästä sunnuntaina 23.7., jolloin ensin odotettiin pitkään tuulen tulemista, sitten saatiin yksi startti lähetettyä ja jonkin matkaa purjehdittua, mutta se jouduttiin lopulta tuulen taas loputtua keskeyttämään. Kuvina myös tuoreen Pohjoismaiden mestarin kaste:

1.-3.8. Miikka purjehti MA Sailing Teamin leirillä HSK:lla.

4.-6.8. Miikka osallistui laser standard SM-kisoihin HUS:illa Hangossa. Melko kevyissä ja osin shiftaavissa tuulissa Miikka purjehti hienosti ja oli kahdessa lähdössä 3. sijalla, eikä toisen päivän jälkeen hänellä ollut 6. sija jäänyt lopulta kuin 4 pisteen päähän - hieno alku standard-luokassa. Tulokset standard-fleetin osalta täällä. Sallalla oli 5.8. rippijuhla ja sitä edeltävänä päivänä konfirmaation harjoitukset, hän pääsi vesille vain sunnuntaiksi mutta purhjehti hienosti ottaen kaksi lähtövoittoa ja yhden kolmannen sijan ollen sunnuntain paras 4.7-purjehtija! 4.7-luokan osalta tulokset täällä.

8.-10.8. Salla ja Miikka purjehtivat Apl Alpagutin vetämällä SPL:n valmennusleirillä HSK:lla.

Laser radial SM -kisat purjehdittiin ESF:llä 18.-20.8., alkaen perjantain 6-8 m/s tuulesta sunnuntain hiljaiseen 2-3 m/s tuuleen. Perjantaina ja lauantaina saatiin kumpanakin purjehdittua kolme starttia hyvissä olosuhteissa. Sunnuntaina ajettiin vain yksi startti hiljaisessa mutta kuitenkin melko vakaassa itätuulessa. Miikka purjehti tasaisesti ja hienosti 2-sijalle ottaen SM-hopeaa sekä avoimessa että juniorien sarjassa Mattias Lindforsin jälkeen. Miikan kaikki starttisijoitukset olivat kymmenen parhaan joukossa, neljä kolmen parhaan joukossa. Salla purjehti hienosti 13. sijalle ollen 4. tytöistä, purjehtien ensimmäistä kovatuulisempaa päivää lukuunottamatta kaikki startit 10 parhaan joukkoon ja ollen lauantain kahdessa ensimmäisessä startissa toinen. Kisa oli koko MA Sailing Teamille menestys: Tuula Tenkasen voittaessa pronssia ja kaikkien purjehtijoiden sijoittuessa hyvin hallitsivat Minna Aallon, Thomas Hacklinin ja Henri Brykin valmennettavat kisaa. Tulokset täällä. Alla kuvia sunnuntain startista vesillä sekä palkintojenjaosta ESF:llä kisan jälkeen.

Laser 4.7 EuroCup-rankingissa ennen kahta viimeistä osakilpailua Salla on tytöissä hienosti 4. sijalla (104 purjehtijaa). Miikka on poikien radial-rankingissa sijalla 22 (351 purjehtijaa).

2.-3.9. Miikka ja Salla osallistuivat BSF:llä Pori Open -regattaan, joka oli laser ranking -kisa. Miikka oli hienosti standard-luokan kolmas. Salla otti lauantaina radial-luokassa yhden lähtövoiton, mutta jäi kokonaistuloksissa hieman sunnuntain kovan tuulen takia. Standard-tulokset täällä, radial-tulokset täällä. Martti kävi Hampurissa Elbellä BSC:n Laser Pfahl-Ewer-Cup-kisassa, jossa hän pääsi purjehtimaan ensimmäisenä päivänä - kovan tuulen takia silloin vain ensimmäisen startin, tulokset täällä.

9.-10.9. Miikka osallistui BS:llä Baltic Regattaan, joka oli kauden viimeinen ranking-kisa. Kisa sujui hyvin, kunnes sunnuntain toisessa startissa alamaston kiki-hela irtosi ja kaksi viimeistä starttia jäivät purjehtimatta. Tulokset täällä.

15.-17.9. Miikka ja Salla purjehtivat MA Sailing Teamin leirillä Espoossa.

16.-17.8. Martti purjehti Hampurin kotiseuran MSC:n viikonloppukisassa Elbellä. Lauantain kahdessa jälkimmäisessä startissa tuulta oli 7-8 m/s, puuskissa lähistöllä olleen mittarin mukaan vajaat 12 m/s, mihin kunto ei oikein riittänyt. Hauskaa kuitenkin oli, ja sunnuntain viimeinen startti meni purjehduksellisestikin jotensakin kohtuullisesti. Tulokset täällä.

Kauden hyvänä yhteenvetona ovat EuroCup-tulokset: Salla oli tyttöjen 4.7-rankingissäneljäs ja alle 15-vuotiaista Heidi Tenkasen jälkeen toinen, ja Miikka poikien radial-rangkingissä10. sijalla

Martti

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 29.6.2007