Tuulivein miehistö Laser-purjehtijoina

Tuulivei Sailing Team purjehtii lasereilla edustaen ESF:ää, Miikka standardilla/radialilla, Salla radialilla/4.7-rikillä ja Martti jollaan päästessään masters-sarjassa.

Laser-purjehduksista voit lukea

Tutustumisen arvoista luettavaa ja muuta aineistoa purjehdusharjoittelusta ja Laser-purjehduksesta:
  • Sailcoachin LaserCoach CD (ks. www.sailcoach.com) sisältää hyvää aineistoa veneenkäsittelytekniikasta mutta myös taktiikasta, säännöistä ja fyysistestä harjoittelusta
  • Rooster Sailingin yhden hengen jollien käsittelyyn keskittynyt CD on myös hyödyllinen ja sisältää paljon myös laser-spesifistä materiaalia
  • Ben Ainslien The Laser campaign manual käsittelee kilpailemista venekäsittelystä henkiseen ja fyysiseen valmistautumiseen. Kirja sisältää myös CD:n, jossa on Benin videoaineistoa. CD ei ehkä ole aivan niin konkreettisen havainnollinen kuin LaserCoachin vastaava.
  • Dick Tillmanin The Complete Book of Laser Sailing on kattava, alkeista melko kehittyneisiin teemoihin yltävä kirja. Se sisältää hyvin konkreettisia step-by-step ohjeita veneenkäsittelystä mutta myös paljon syventäviä Laser-gurujen haastattelutekstejä.
  • Tim Davisonin kirjasta The Laser Book ilmestyi 2004 uusittu neljäs painos, jossa on yksityiskohtaisia ajo- ja trimmausohjeita erikseen standardi-, radial- ja 4.7 -rikeille. Erittäin suositeltava kirja radial- ja 4.7 -purjehtijoille ja näiden valmentajille!
  • Michael Blackburnin Sail Fitter on erittäin hyvä ja monipuolinen purjehduksen fyysisen harjoittelun ja suorituksen käsittely. Hyvää on harjoittelun osalta fokus kevytvenepurjehduksessa ja siinäkin esim. hengauksen ja kahden hengen veneen trapetsilla olon vaatimusten erittely.
  • Alan Beggsin, John Derbyshiren ja John Whitmoren Fitness for Sailing on myös hyvä aineisto purjehduksen henkisestä ja fyysisestä harjoittelusta ja vaatimuksista. Kirja sisältää hyviä konkreettisia ideoita harjoittelun ja kilpailemisen henkisestä puolesta ja runsaasti kuvitetun osuuden fyysisestä harjoittelusta.
Lisää Laser-infoa löytyy Laser-liiton sivuilta.

Martti

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 30.6.2009