s/y Tuulivei - Lokikirja 2003

s/y Tuulivein kausi alkoi 15.5.2003 kun vene Pekka Parppein taitavissa käsissä pääsi oikeaan elementtiinsä ja sai maston paikalleen.

Viikonloppuna 24.-25.5. Tuulivei oli EPS:illä pidettyjen optimisti -rankingkisojen starttiveneenä. Tuulivein mittaristosta koottua tuulitietoa kisojen ajalta löytyy optisivuilta.

Juhannuksen alusviikolla Simo pääsi EPS:ille jollakurssille ja purjehtimaan omalla optarilla.

Juhannus vietettiin jo toista kertaa peräkkäin Matgruvanissa Merikarhujen juhannusjuhlissa. Vaikka vesi oli vielä kylmää kävi Simo urheasti uimassa veneen perästä käsin.

Heinäkuun alussa Tuulivei oli tukikohtana tiimin purjehtiessa Hangon regatassa. Tuloksia kisoista löytyy optisivuilta ja lasersivuilta. Hangon regatan jälkeen vene jäi odottamaan Hankoon perheen matkustaessa autolla Tanskaan optimistijollien PM-kisoihin. Niiden jälkeen Tuulivei purjehti Nauvoon ja oli Laser Masters SM-kisojen ajan tukikohtana siellä.

Heinäkuun jälkipuolisko vietettiin purjehtimalla. Nauvosta matka vei Degerbyn kautta Maarianhaminan länsisatamaan. Ahvenanmeren ylityksen jälkeen yövyttiin Furusundissa, jossa Simo ja Miikka onkivat ahvenia paistettavaksi Sallan tutustuessa saareen ja sen eläinasukkaisiin (mm. sammakot ja peurat).

Särsön jälkeen mentiin Finnhamnin kautta Sandhamniin, jossa yövyttiin Lökholmenissa ja käytiin kylän puolella uimarannalla ja kaupassa. Sandhamnissa nähtiin Lars Hässlerin s/y Jennifer, jonka hankinnasta ja alkuperäisestä rahoittamisesta purjehduksilla maailman merillä hän kertoo kirjassaan Yrke: världsomseglare - hur man finansierar en livsstil.

Paluumatka tehtiin eteläisen Saaristomeren kautta takaisin ensin Kökariin ja sitten Borstön kautta Hankoon ja lopulta takaisin EPS:ille. Kausi töihinmenon jälkeen kului tiivisti optareiden kisoissa (SM-kisat, joukkue-EM, kahdet rankginit, joukkue-SM) joten s/y Tuulivei joutui paljolti odottamaan vuoroaan laiturissa - purjehtimassa perhe oli senkin edestä.

Kuvia kauden purjehduksilta:

EPS:in lippu
EPS:in lippu iltapäiväauringon loisteessa, matkalla takaisin itään
Uimarit
Nautiskelua lämpimistä vesistä Tukholman saaristossa
Sandhamn
Sandhamn
Sandhamn Lokholmen
Sandhamn Lökholmen
s/y Jennifer
s/y Jennifer Sandhamnissa
Kärrykyytiä
Kärrykyytiä Itämeren portissa

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 6.9.2003