s/y Tuulivei - Lokikirja 2004

Vuoden 2004 kausi s/y Tuulivein osalta alkoi 21.4.2003 kun vene jälleen Pekka Parppein laskemana pääsi vesille.

1.5. s/y Tuulivei vei perheen Kaivopuiston rantaan vappua juhlistamaan, ja monet tuttavatkin pääsivät piipahtamaan vappujuomilla.

Kesäkuun puolivälissä 18.-20.6. s/y Tuulivei toimi majoituspaikkana kun Hangossa pidettiin optimistijollien SM-kisat. Viikonloppu oli kaunis mutta perjantaina ja lauantaina hyvin vähätuulinen. Meriveden lämpötila oli vielä 6 ja 8 asteen välillä, joten merellä oli melkoisen viileätä. Itämeren Portin kallioilla kukkivat alkukesän kukat, kun Simo valloitti vuoria ja s/y Tuulivei oli hyvin autiossa satamassa.

Juhannuksena s/y Tuulivei vei perheen Merikarhujen juhannuskokoontumiseen Matgruvaniin Tammisaaren saaristoon. Juhannusaattona nostettiin juhlaliputus ja vietettiin juhannusta kokon, tanssien ja herkuttelujen myötä. Juhannuspäivänä sade antoi aamulla hieman lisää nukkumisaikaa, minkä jälkeen päivä kaunistui sallien lapsille onkiretket, kumivenesoutelut ja leikit saaressa kavereiden kanssa. Kuvissa veneiden juhlaliputusta aattoillassa, kaverukset Miikka, Juho ja Juha sekä Simo ja Tapio kokon äärellä sekä Merikarhujen kommodori Jukka Mäenpää hallinnoimassa kokon palamisvauhtia.

Loppukesää leimasivat lasten purjehduskilpailut ja -leirit, joten s/y Tuulivei ei päässyt kovin pitkille retkille. Purjehdusmatkoja kuitenkin tehtiin Saaristomerellä ja Suomenlahdella, alla kuvia ja tunnelmia niiltä. Kauden päätti s/y Tuulivein osalta nosto talvisäilytyspukille 6.10.2004.

Tammisaaren sisäväylällä oli sumua, s/y Tuulivei lähti Hangosta itään ulkoväylää.

Ensimmäinen tuulenväre tyynen yön jälkeen, lintuparvi pakenemassa eteenpäin puksuttavaa venettä:

Kaunista saaristoa Tammisaaren eteläpuolella:

Spinnuajoa Simo gastina - kohteena Merikarhusaari Skrubbö.

Perheen naisväen ja laivakoira Kikin saapuminen:

Simo nauttimassa uimisesta;

Elokuussa Tuulivei tuli Hangosta kotiin Espooseen, ja matkalle lähdettiin jo ennen auringonnousua. Alla kuvaa vaiheittain kohti taivasta nousevasta auringosta:

Loppukesästä mukana oli myös laivakoiraksi opettelemassa oleva parson russel terrieri Kiki:

Laivakoira tutkimassa veneen kaideverkkoja - ja jäi lopulta itse niihin kiinni. Korvat oli huomattavasti vaikeampaa saada poispäin reiästä... Ylpeän pikkuisännän juoksutusten jälkeen uni maistui kannella.


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 9.10.2004