s/y Tuulivei - Lokikirja 2007

s/y Tuulivein kausi alkoi 5.5.2007 vesillelaskulla ja maston nostolla. Kevään aikana venettä oli kunnostettu kahden kauden "säilytyksestä" perheen Saksassa olemisen aikana. Tekemistä riitti vielä koko kevääksi, niin että viimeiset remontit tehtiin juhannuksen aluspäivinä.

Merikarhujen juhannusretkelle Matgruvaniin lähdettiin 21.6. illalla ja perille päästiin Skrubbössä yöpymisen jälkeen juhannusaattona iltapäivällä. Matgruvanissa nautittiin kivasta ohjelmasta, hyvästä seurasta ja maistuvasta ruoasta ja juomasta. Kiki sai lisää arvokasta kokemusta laivakoiran tehtäväänsä.

Juhannuksen jälkeen Tuulivei jäi viikoksi Hankoon odottamaan perheen kesäloman alkamista. Heinäkuun alussa matka jatkui Saaristomerelle, jossa tänä kesänä kierreltiin rauhallisesti Airiston ja Nauvon kautta Maarianhaminaan ja sieltä Kökarin ja Jurmon kautta takaisin.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna oltiin mukana Merikarhujen kesäjuhlassa Skrubbössä juhlistamassa samalla vastapäisen Linlandenin 40-vuotisjuhlia.

Elokuun alussa saatiin vielä nauttia kesäisistä säistä, alla kuvia viikonlopusta Skrubbössä:

Loppukesän aikana veneen huolto ja kunnostus Saksassa asumisesta johtuneen parin vuoden tauon jälkeen jatkui. Silva-mittariston lokianturi irtisanoutui tehtävästään, eikä selvitys vesilläoloaikana uuden anturin vaihtmisesta huolimatta auttanut. Kaudeksi hankittujen uusien purjeiden (isopurje ja itseskuuttaavaan kiskoon tuleva kryssifokka) säätöjä ja tarkistusta jatkettiin ja kryssifokan asennolle haettiin vielä parempia virityksiä myös WB-Sailsin Mika von Svetlickin kanssa.

Talviteloille Tuulivei nostettiin 16.9.


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 17.9.2007