s/y Tuulivei - Lokikirja 2008

s/y Tuulivein kausi vuonna 2008 alkoi vesillelaskulla ja maston nostolla 23.4.2008. Talven aikana vene oli onnellisesti selvinnyt todellisesta "läheltä piti" -tilanteesta, kun myrsky kaatoi aivan veneen keulan vieressä olleen haapapuun niin, että puu hipaisi pressutelinettä mutta ei tullut veneen (eikä onneksi muidenkaan sataman veneiden) päälle.

Talven ja kevään 2008 aikana Tuuliveille valmisteltiin ja tehtiin joitakin käyttöä ja ulkonäköä parantavia korjauksia, joista ulospäin näkyvin ja gastien mielestä ehkä odotetuin lienee uuden sprayhoodin ja siihen sopivan puomipeiton hankkiminen jo kauan palvelleiden vanhojen tilalle. Pieni juttu kevään aikana tehdystä remontista löytyy täältä.

Vappupäivänä Tuulivei vei perheen Kaivopuiston rantaan nauttimaan mahtavasta säästä.

Äitienpäivänä tehtiin retki Skrubböseen, alla kuvia niin juhlakalusta kuin läksyjä ahertavasta Simostakin.

Ennen juhannusta matka tehtiin pääkaupunkiin. Suunnitelmana oli yöpyä Suomenlinnassa, mutta koko venesatama olikin varattu puuvenetapahtumaan. Niinpä kokeiluun pääsi Katajanokan vierassatama, joka osoittautui rauhalliseksi - tosin uusi huoltorakennus oli yllättävän epäsiisti. Suomenlinnaan mentiin kuitenkin Kauppatorilta lautalla. Välillä niskaan tuli muutama sadekuuro, mutta se ei estänyt saarten tutkimista. Ainoa ongelma olivat saarella olleisiin esityksiin liittyvät paukaukset, jotka saivat laivakoira Kikin tutisemaan pelosta. Paluumatkalla sunnuntaina käytiin Pentalassa syömässä, ja matkalla Simo pääsi uimaan saaren keskellä olevaan lampeen.

Juhannus vietettiin hyvän perinteen mukaan Merikarhujen juhannusjuhlissa Matgruvanissa. Juhannusaattona saatiin useaan otteeseen sadetta, mutta kokon polttaminen kuitenkin onnistui. s/y Tuulivei kokkokuvassa taustalla olevassa veneryhmässä.

Kesälomapurjehdus alkoi kesä-heinäkuun vaihteessa. s/y Tuulivei oli juhannuksen jäljiltä odottamassa Hangossa, jonne perhe töihin jäävää Miikkaa lukuunottamatta matkusti ja lähti länteen. Matka eteni ristiin rastiin Saaristomerta kohti Maarianhaminaa, josta Salla ensimmäisen viikon jälkeen matkusti takaisin Espooseen ja kielikurssille. Matkalla käytiin pitkästä aikaa Gullkronassa, jossa kierrettiin peikkopolku ja uitiin veneen perästä:

Kesän teemana oli käydä myös uusissa satamissa. Ensimmäistä kertaa kaikkien vuosien jälkeen käytiin Utössä ja tutustuttiin myös majakan ja kylän historiaan.

Maarianhaminasta palattaessa toinen uusi kohde oli Merikarhusatama Österskär, todella idyllinen kalastajasaari, jossa päästiin tuttavaperhe Nurmisten kanssa herkuttelemaan niin tuoretta siikaa ja savustettua kampelaa kuin herkullisia sämpylöitä ja saaristolaisperunoita.

Nötön lähellä nautittiin uimisesta ja saunasta Ånsörenissä. Alla kuvia myös Storogskäristä ja matkalta sieltä takaisin itään.

Parin kotona vietetyn huoltopäivän jälkeen virhe maihin menosta korjattiin, ja loman viimeinen viikko vietettiin itäisellä Suomenlahdella: Skallerhamnissa, Kirsinpäivän vietossa Porvoossa ja vielä Högskärissä. Mukana oli Simon kaveri Teemu.

Elokuun puolivälissä s/y Tuulivei osallistui Helsinki-Tallina Raceen. Lue juttu kisasta täältä.

s/y Tuulivein aktiivikausi päättyi 14.9. kun Pekka Parppei nosti veneen maston pois ja veneen kuiville. Kausi oli taas pitkästä aikaa kohtuullinen purjehduskausi useiden viikonloppuretkien, kunnon kesälomapurjehdusten ja Tallinnan kisamatkan ansiosta. Maileja kertyi noin 800.


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 2.10.2008