s/y Tuulivei - Lokikirja 2012

Syksyn ja kevään aikana s/y Tuulivein pohja hiottiin gelcoatiin asti ja keväällä maalattiin primerilla ja myrkkymaalilla. Käsin "skrabaamalla" ja epäkeskohiomakoneella siinä riitti tekemistä, mutta vanhat maalit siirtyivät pressuille ja uudet Hempelin maalit veneen pohjaan.

s/y Tuulivei laskettiin vesille ja masto nostettiin 5.5. Kevään aikana urakoitiin myös kaikkien avattavien ikkunoiden tiivisteiden vaihto ja sisällä makuukajuuttojen alareunojen verhoilun uusiminen. 2011 kesällä oli alkuperäinen huokoinen mutta Pohjolan lämpötilaeroihin huonosti sopinut kangasverhoilu jouduttu repimään pois, ja nyt liimattiin sen tilalle uusi verhoilumateriaali Kirsin tarkkaan tekemien kaavojen avulla.

Ensimmäiselle purjehdukselle kevään remonttien jälkeen päästiin 9.-10.6., jolloin Martti oli Kimmon kanssa viikonloppupurjehduksella Merikarhusaari Skrubbössä.


Lomapurjehdus alkoi juhannuksena, jolloin seitsemän hengen (Kirsi, Simo, Salla ja Moses, Rosita ja Miikka ja Martti) sekä kahden koiran (Kiki ja Rocky) voimin päästiin Merikarhujen juhannustapaamiseen Matgruvaniin.


Turusta eteenpäin perheen vanhukset purjehtivat kaksin (+ tietenkin laivakoira Kiki). Matka jatkui pohjoiseen, Saaristomeren Merikarhusatamia kiertäen, etäisimpänä kohteena tällä kertaa Uusikaupunki.

Lomajakso oli melkoisen viileä ja sateinenkin. Välillä kaikki mukana olleet vaatteet tarvittiin päälle.

Tuulta varsinkin loppulomasta riitti, ja välillä onneksi lämmintäkin.Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jo yhden töissä vietetyn viikon jälkeen osallistuttiin Skrubbössä Merikarhujen kesäjuhliin. Kesäsää osoitti viimeinkin lämpimiä puoliaan, mistä tietenkin nautittiin täysillä - hyvän ohjelman, hyvän seuran ja oivallisten järjestelyiden myötä.Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna päästiin vesille, ensin Merikarhusaari Skrubböseen, sitten lauantai-iltana käytiin nuoriso-osasto tuomassa rantaan ja vielä vanhusten voimin Pentalaan. Sunnuntaina päästiin keräämään mustikoita, joista Kirsi teki herkullista piirakkaa.

Elokuussa Tuulivei joutui kuiville tiikkikannen uusintaan, siitä juttua täällä.

Kansiremontin jälkeen Martti haki veneen Teijosta 10.-11.9. Veneen viimeistelyn, hallista ulos saamisen ja rikaamisen jälkeen matkaan päästiin illalla niin, että Tuulivei ehti Strömman kanavasta juuri ennenkuin silta syysaikataulun mukaan sulkeutui yöksi. Pimeässä matka jatkui Hankoon tutkan ja karttaplotterin avulla.

11.9. aamu näytti sen, miten lyhyt sesonki jopa Hangossa on: oli toki arkipäivä, mutta koko satamassa oli vain muutama vene.

Matkalla oli aikaa ihailla valoilmiöitä ja joutsenperheitä Suomenlahdella:

Uusi kansi näytti kauniilta myös vesillä:

Perille Amiraalisatamaan ehdittiin juuri ennen syyskuun aikaista auringonlaskua, sopivasti tervehtimään jollatreenejä vetänyttä Sallaa.

Talvea varten Tuulivei nostettiin kuiville 23.9.


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 4.8.2013