Optimistijollapurjehdus - opas purjehtijoille, valmentajille ja vanhemmille

Suomenkielinen opas optimistijollapurjehduksen aloittajille ja pidemmällekin ehtineille on ilmestynyt. Yksien kansien väliin on koottu se, mitä optimistijollapurjehtijan, valmentajan ja vanhemman on hyvä jollasta ja purjehduksesta tietää.

Opas on tarkoitettu

  • purjehtijoille jollan trimmauksen, ajotekniikan ja harjoittelun opettelemisen tueksi
  • vanhemmille, joiden lapset ovat aloittamassa tai aloittaneet optipurjehduksen avuksi kevytvenepurjehduksen hienoon maailmaan sisään pääsemiseksi
  • niille vanhemmille, joiden lapset jo purjehtivat, ja jotka haluavat oppia itse enemmän lastensa lajista voidakseen osallistua toimintaan
  • valmentajille välineeksi optimistijollan vauhdin ymmärtämiseen sen opettamiseksi valmennettaville
Oppaassa käsitellään jollaa ja varusteita, purjehduksen aloittamista ja harjoittelua optimistijollakaudella, jollan trimmausta sekä jollan käsittelyä ja manöövereitä. Lisäksi kerrotaan kilpailemisesta ja kuvataan niin optimistijollavanhemman kuin optimistijollapurjehtijoiden valmentamisen avainasioita. Opaskirjassa on 46 sivua ja paljon kuvamateriaalia tekstiä havainnollistamassa.

Opasta voi tilata Suomen Purjehdus ja Veneily ry - Segling och Båtsport i Finland rf kautta. Tiedustelut myös martti@tuulivei.net.


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 14.9.2011