s/y Tuulivein remontti 2008

Tuuliveille oltiin 2002 tehty isompi remontti mm. sähköjen, purjehdusvarustuksen ja moottorin osalta. Joitakin asioita silloin oli jäänyt odottamaan niin lopullisia ideoita kuin aikaakin. Lisäksi erityisesti sprayhood oli jo parhaat päivänsä nähnyt, minkä lisäksi se kärsi Saksan vuosien aikana säilytyksessäkin. Kesän 2007 aikana joukkoa pieniä parannuksia sitten suunniteltiin ja talven aikana aloitettiin niiden toteutus.

Sprayhood on ollut hyvässä käytössä ja toiminut hyvänä suojana kannella oleville kryssiessä ja sateella satamassa sisään kuljettaessa. Se olisi kuitenkin voinut olla hieman isompi niin korkeussuunnassa kuin aavistuksen verran sivuiltakin. Syksyllä saatiin sitten mittamestari Turun Markiisi ja Peite Oy/MP-Venekuomulta veneelle tekemään mallia hieman korkeammasta sprayhoodista. Samalla siihen suunniteltiin takareunaan tartuntakahva, josta kannella liikkuessa voi pitää kiinni. Sprayhoodista tehtiin lähes "kesätelttamaisen" korkea, siihen saakka kuin puomi antaa tilaa. Värit valittiin kannen ja sivuraitojen mukaan. Samoista materiaaleista ja väreillä tehtiin myös uusi puomipeitto.

Veneen ratissa oli ollut hirvennahkapäällystys, mutta se oli jo useita vuosia ollut yhä enemmän rikki. Satulapajassa Helsingissä teetettiin ratin mukaan uudet nahkapalat, jotka sitten kevään viikonloppuöinä silmät tihrussa ommeltiin paikalleen. Palat sopivat hyvin, mutta täytyy todeta, että niiden ompelutyö oli melkoisen iso urakka. Mukavalta uusi pehmuste ratissa ilman muuta tuntuu ja on toki paljon siistimpi kuin jo repaleiseksi kulunut edeltäjänsä. Kuvassa näkyy ratin telineeseen Arifin Oy:ssä teetätetty suojakaari karttaplotteria varten, niin ettei skuutti pääse repäisemään sitä rikki.

Keulapurjeelle oltiin vuonna 2002 asennettu rullalaite, ja se oltiin upotettu keulan ankkuriboksiin niin että skuuttipiste saatiin kannen tasaan. Aukon reunojen viimeistelyyn oli vuosien aikana ollut pohdinnassa erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta hyväntuntuinen ratkaisu löytyi, kun veneeseen samalla rakennettiin valmiutta asymmetristä spinaakkeria varten tekemällä kiinnitykset keulapuomille. Keulaan teetätettiin Arifinissä pahvimallien mukaan levy, joka reunustaa rullan aukkoa ja samalla tarjoaa kiinnityksen Seldenin helalle. Hela, keulapuomi ja puominkannatin hankittiin Jotiko Marinelta. Itse spinaakkerin tilaamisen hoiti varustamon hallituksen puheenjohtaja, ja kummasti toimituksessa oli käynyt jotakin hassua kun purje matkalla olikin muuttunut kylpyhuoneen uusiksi kaakeleiksi... Täytyy palata asiaan ensi talven aikana.

Takakaide oli ollut jo tutkatolpan asennuksen jälkeen kovilla, ja varsinkin kun siihen kiinnitettiin pikkukumiveneen moottori oli painoa ja potentiaalista liiketta jo liikaa. Tutkatolppaan tehtiin Arifinillä kiinnikkeet, joiden avulla sille saatiin kolme kiinnityspistettä kanteen. Ensimmäisenä versiona kokeillaan kuvassa näkyviä dyneemaköysikiinnityksiä, mikäli ne eivät tunnu kyllin tukevilta täytyy kiinnityksiä varten teetättää vaijerit.

Martti


Tämä sivu on päivitetty viimeksi 30.4.2008